Posts

Showing posts from 2015
Fauzianaogy@gmail.com


2 Tahun 6 Bulan Kini beroperasi..

Alhamdulillah FZE~ Fauziana Zone Enterprise makin dikenali..SEKALI RASA JATUH CINTA..

HARAPAN

Semoga Bisnes ini terus bertahan dalam Pasaran untuk TAHUN 2016 bakal menjelma beberapa hari saja lg.

Syukur pencapaian utk TAHUN 2015

Amat membanggakan utk diri saya sendiri.Telah melahirkan beberapa orang usahawan dlm dunia perniagaan,Dan hampir 50-100 orang Agents Aktif di banyak Negeri2 di Malaysia.Antaranya K.Lumpur,Selangor,P.pinang,Kedah,Perak,K.Terengganu,Melaka,Johor dll..

TERUSKAN USAHA KEHADAPAN,JANGAN MUDAH MENGALAH.

BILA SUDAH MULAKAN SESUATU,MESTI DIHABISKAN SEHINGGA HABIS.TIDAK PATUT DILAKUKAN SEPARUH JALAN SAHAJA.

JOM INTAI2 SAYA DISINI..;)
https://m.youtube.com/watch?v=1LHAyKkwllc.

Hampir Dua Tahun Kini..

Image
Fauziana Samat Sambalbelimbing
....###########################......

** Siapa sangka bermula dgn modal rm50 shj kini boleh pusing ke 5angka..Anda buat anda yg dapat..;).

** Pejam celik tup2x dah Hampir 2 #Tahun..Alhamdulillah...!!
   Macam2 cemuhan,kata2 negatif,dan ujian dilalui dgn tenang dan sabar..Suami Defheriza Jamil dan family lah tulang belakang yg kuat selama 2 tahun ini..TQVM.ummphh.

************************************************
BUKAN SENANG MAU JADI SENANG.

"#KUAT #AZAM,#TEGUHKAN #MATLAMAT".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

#PERKARA2 #PENTING  nak share dgn kwn2 dlm biznes..:-

1. BUAT APA YG ANDA MINAT

2. BUAT DGN SEHABIS BAIK

3. PERLU KONSISTEN

4. JGN MUDAH MENGALAH DAN PUTUS ASA

5. DAPAT MODAL SIMPAN, KEDEKUT PD DIRI SENDIRI

6. PUSING MODAL DGN BIJAK,TIDAK PERLU BUAT PINJAMAN

7. BILA RASA  DAH BERJAYA,UPAHLAH DIRI ANDA UNTUK MENIKMATI HASIL TITIK PELUH ANDA SENDIRI..

8. BERNIAGA IKUT CARA CINA.."BIAR UNTUNG KECIL,ASAL BISNES BERTERUSAN DAN MAKIN DIKENALI&…

RaMaDhan 2015 BakaL MenJeLMa

Image
Tinggal beberapa hari sahaja lagi Ramadhan 2015 bakal menjelma..Bagi kawan2 yang blm ganti puasa tu cepat2 ganti sblm terlambat..
   Untuk tahun ni pelbagai perancangan dan idea disusun atur dengan awal..
   Rasa2nya tahun ni lagi MELETOPPP..!! dari tahun lepas,coz tahun ni FAUZIANA ZONE ENTERPRISE dah ramai pasang agents dr banyak Negeri..Tunggu dan lihat ajelah camne yek..??.
   Alhamdulillah pekerja pun dah ramai skang 6-8-10 org sedia berkhidmad bila2 masa diperlukan..;)
   "Yang penting tak cuba tak tahu" kan..Tahun ni cuba yang terbaru lg dan lg,InSyaAllah..
   Tapi biarlah dirahsiakan dulu..Takut2 nanti tukar idea dan berubah perancangan plak
..
  Majukan diri utk keluarga..Chaiyok2x..;)

~Fauziana samat~

Terus pandang KEHADAPAAN..

Image
Haaa...!!!
 AGENT dari SHah AlaM ,Selangor #KaIRUL #AzMaN 017-3126029 telah dtg ke rumah arini melawat bengkel dan ambil Stock Sambal2 keluaran Fauziana Samat Sambal belimbing 150pack..TQVM..;)
    Syukurlah kini semakin ramai agent baru yg naik bagaikan cendawan lepas hujan dr banyak Negeri..;).
    Zaman skang semuanya makin moden "buka dan terus makan".Bz..Bz..Bz !!! hari2 bz sokmo tak sempat masak ,malas ,penat mcm2 sebab dan alasan.Beli lg mudah kan..!!.Cuma On9 ,transfer dan 1,2 hari dpt barang depan pintu n atas meja rumah..
    Siape kata duduk rumah tak boleh berjaya..?? Tak boleh buat duit..??
  Zaman skang semua boleh je..!!..yang penting rajin..rajin..rajin..Boleh pegang pedapatan sendiri walaupun bz melayan kerenah anak-anak,suami dan rumah tangga..Yang best semua seiring dan sejalan,poket penuh bulan2..Aminn..
  Dulu2 saya sendiri tercari-cari bisnes yang sesuai tanpa perlu keluar dari rumah.Jaga anak-anak dan suami di depan mata,juga uruskan rumah tangga t…

Fauziana Zone Enterprise

Image
Fauziana Zone Enterprise
**************************



   Telah beroperasi selama 1 tahun 7 bulan,Baru je setahun jagung.Bisnes sampingan dirumah sambil santai-santai bersama anak-anak.

  Antara Sambal-sambal yang dikeluarkan ialah ;-
 ~} Sambal Pahang /Sambal Belimbing Hitam /Sambal Hitam /Sambal Itam
 ~} Sambal Tumis Tempoyak
 ~} Sambal Ikan Masin Cili Api
 ~} Pes Masak Tempoyak Asli Pahang

   Kelebihan Sambal-sambal keluaran Fauziana Zone Enterprise / Fb; Fauziana Samat ialah ;-
 ~} Citarasa Asli dr Pahang
 ~} Sedap dan Enak
 ~} Dijamin Bersih dan Halal
 ~} Mudah dibawa kemana-mana ( Travel / Blk Kampung )
 ~} Penyediaan yang Cepat dan Mudah
 ~} Dijamin Tahan Lama
 ~} Boleh dijadikan hadiah dan cenderamata kpd (Saudara mara / Jiran /Rakan-rakan)
 ~} Bahan Mentah Utama Asli dr Negeri Pahang (Belimbing Rebus / Tempoyak )

Antara pelanggan dan pembeli tetap ialah ;)
 ~} Jiran-jiran
 ~} Rakan- rakan
 ~} Guru-guru sebagai wakil jualan
 ~} Para Suri Rumah menjadi wakil jualan
 ~} Agent kep…

WARISAN ORANG TUA LAMA (Pahang)

Image
~Projek merebus Belimbing
Buluh~

    Assalamamualaikum..
Harini 27/1/2015,Ogy nak story pulak arini projek merebus Belimbing Buluh..
Huff 5jam..memang lama.."Penantian suatu kepuasan"
   Apa2 pun kesabaran dan usaha penting dlm melakukan setiap pekerjaan.."Usaha Tangga Kejayaan".
   Arini start merebus melimbing jam 9.40pagi -2.40ptg..Alhamdulillah..Cubaan demi cubaan akhirnya berjaya utk mempelajari ilmu orang tua2 lama (Pahang)..utk mengelakkan pembaziran Belimbing Buluh yg bertaburan di tanah..
   Tekniknya mudah cuma Belimbing dan Garam.Direbus dgn api yg sederhana besar sehingga kering dan kehitaman..
   Belimbing Rebus ini apabila siap direbus ia boleh disimpan sehingga bertahun2 lamanya seperti Asam jawa dan Asam keping..
   Jangan terkejut setahun yg lepas tiada sesiape memandang pd Buah Belimbing Rebus ini,tetapi kini nilainya telah naik secara mendadak rm25-30 utk 1kilo timbangan..
   Fenomena Sambal Pahang @



Sambal Belimbing Belimbing Hitam semakin menj…

~LAWATAN KE-2,JABATAN PERTANIAN K.TERENGGANU~

Image
Tak pernah termimpi akan melalui saat2 seperti harini..Harini 26/1/2015 ( Isnin) mendapat lawatan ke -2 drpd pegawai Jabatan Pertanian K.Terengganu..
    Alhamdulillah Usaha yg tidak pernah jemu telah membuahkan hasil.kini baru beroperasi selama 1thn 6bulan..
    Semoga Tahun ini akan menjadi tahun permulaan utk mengembangkan sayap dgn lebih lebar lg..Aminn..;).
    Dan yg paling penting berdoa semoga bantuan2 akan diberi dgn lebih cepat,kerana permintaan yg lebih tinggi dr sehari ke sehari..
    Syukurlah..Agents juga bertambah dgn lebih ramai setiap mggu dr seluruh negeri..Chaiyok2x.
   ~Fauziana Samat~