Sambal Bilis Cili Api



Bahan-bahan yang di gunakan untuk menghasilkan Sambal Jin




Tentu anda tertanya-tanya mengapa sambal bilis ini di panggil "Sambal Jin".Untuk pengetahuan anda,ianya merupakan panggilan "manja" keluarga kami kerana setiap kali ketika menjamu selera,sambal ini pasti menjadi pembuka selera kami sekeluarga.Ianya pedas berapi tetapi sekali cuba pasti hendak lagi!
Untuk menghasilkan sambal bilis yang sedap dan lazat, kami memastikan bahan2 yang digunakan adalah berkualiti dan asli.Sebagai contoh,kami memilih ikan bilis dari gred yang terbaik untuk memastikan bilis tidak liat dan keras apabila digoreng.Cili api yang digunakan pula adalah dari spesis cili api kampung yang diketahui lebih pedas dan lebih sedap berbanding cili api dari negara luar seperti Thailand.

Ianya sesuai dimakan bersama nasi putih,roti,lemang,ketupat dan pelbagai juadah yang lain.Malah ianya juga selalu mendapat tempahan pada majlis kenduri dan jamuan.





TQVM..;)




Comments

  1. Disinilah sy bermula..Sehingga kini..1tahun 14bulan Alhamdulillah..;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

PRODUK TERBARU KELUARAN FZEs

BUAH BELIMBING BULUH

Fauziana Zone Enterprise